Tens dret a Votar, ho saps?

Tens dret a Votar, ho saps?

Dincat té en marxa una campanya que reivindica el dret de vot i de participació en la vida política i pública de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Aquest és un dret fonamental de totes les persones i està recollit a les lleis nacionals i internacionals.

La campanya de Dinca que reclama aquest dret s’anomena “Tens dret a votar. Ho saps?” i reclama:

1) El dret de les persones amb discapacitat intel·lectual a votar però també a ser proposades com a candidates, a ser escollides en les eleccions, a tenir espais de participació i a prendre decisions sobre les qüestions que els afecten.

2) Programes i campanyes electorals accessibles i fàcils d’entendre per a tothom.

Dincat  reclama que els partits polítics elaborin programes electorals en lectura fàcil i dissenyin campanyes que totes les persones puguin entendre.

Si les persones amb discapacitat poden participar en les eleccions, s’enforteix la seva condició de ciutadans i la qualitat de la democràcia.

Per això, és important tenir accés a la informació d’una manera senzilla i comprensible.

3) Que es reconegui i restitueixi el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual que han estat incapacitades.

Els procediments d’incapacitació determinen en quins àmbits la persona amb discapacitat necessita una supervisió o protecció.

Però en alguns casos les sentències d’incapacitació no distingeixen el tipus de protecció concret que la persona necessita i priven a les persones d’alguns drets, com el dret de vot.

Dinca està treballant amb les institucions i agents jurídics (jutges, fiscals i advocats) per sensibilitzar-los sobre la vulneració d’aquest dret i aconseguir canvis en les lleis.

 

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


%d bloggers like this: