Acord pels diners de butxaca de les persones discapacitades

Acord pels diners de butxaca de les persones discapacitades

Les entitats del tercer sector que representen a les persones discapacitades han desencallat el tema dels diners de butxaca, l’aportació que li queda a un usuari després de pagar un servei d’habitatge. Les entitats s’havien queixat de l’augment del copagament en les residències i llars residència perquè feia que moltes persones haguessin de destinar-hi tot el que cobren.

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va explicar que la mesura significarà per al departament 8 milions d’euros i va recordar que els diners de butxaca es fixen a Catalunya en una quantitat superior que a la resta de l’Estat. Mentre que la llei estatal estableix un mínim de 101,8 euros, a Catalunya s’ha apujat fins a 132,8.

Des de la Fundació Aspros, recordem que les federacions Dincat, ECOM i Fepccat van qualificar “d’acord de mínims” l’augment i han demanat una revisió profunda del model de copagament. Aquestes van considerar que és “urgent i prioritari” eliminar el patrimoni en el càlcul del copagament perquè “està comportant un increment abusiu” en l’aportació que han de fer els discapacitats i “fixar un topall màxim en la quantitat econòmica que la persona paga per un servei”.

 

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


%d bloggers like this: