La Fundació Aspros organitza un concert homenatge a Emili Pujol

La Fundació Aspros organitza un concert homenatge a Emili Pujol

La Fundació Aspros organitzarà un concert d’homenatge al músic lleidatà Emili Pujol el pròxim diumenge 16 d’octubre al Paranimf de la Universitat de Cervera. Pujol, que deixar bona part del seu llegat musical- format per un conjunt de 732 partitures- a la Fundació, va ser un guitarrista, investigador en l’àmbit de la musicologia i pioner en l’ensenyança tècnica i pedagògica de l’instrument. Per aquest motiu, la Fundació Aspros vol retre-li un homenatge amb la celebració d’aquest concert.

Com a mestre de guitarra, Emili Pujol va marcar una fita en la història d’aquest instrument gràcies al seu mètode ‘Escuela razonada de guitarra’, que engloba tots els aspectes de la seva tècnica. L’obra consta de quatre volums i ha estat traduïda a nombrosos idiomes. A més, Pujol és conegut per haver interpretat per primera vegada en els temps moderns obres de guitarristes i violinistes espanyols del segle XVI i XVII.

Està previst que els guitarristes Carles Trepat (alumne de Pujol) i Carles Herraiz, acompanyats de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida interpretin 3 concerts de Vivaldi per a orquestra de corda i guitarra. A més, Herraiz tocarà ‘Barcarola’ i ‘Paisatge’, dues obres compostes per Emili Pujol.

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


%d bloggers like this: