Patis Actius

Patis Actius

Els patis actius són una iniciativa de la Fundació Aspros en la qual persones amb discapacitat van a les escoles a ensenyar jocs tradicionals als nens perquè aquests no es perdin, i a la vegada, es propicia la interacció entre els dos.

En aquest projecte, pretenem fer un treball intergeneracional i a la vegada sensibilitzador, on els jocs tradicionals seran el fil d’unió i conductor per aconseguir-ho. La realitat d’avui en dia és que els infants no juguen quasi a les places i carrers, provocant que de forma progressiva es vagi perdent aquest procés de transmissió dels jocs populars i tradicionals que es feia abans.

El nostre projecte va adreçat a la pràctica dels jocs tradicionals de le persones ateses a la Fundació Aspros. Aquesta pràctica l’hem fet a les escoles Joc de la Bola, Parc de Saladar, Roser, Sant Salvador, Francesco Tonucci , Frederic Godàs i Parc de l’Aigua de la ciutat de Lleida. Puntualment, també l’hem desenvolupat a l’escola Sant Jordi.

Amb aquesta idea, volem aconseguir que els jocs tradicionals tornin a tenir la importància de fa uns anys. En aquest cas, aconseguint que  les persones amb discapacitat intel·lectual posin el seu granet de sorra en contribuir al fet que les noves generacions coneguin els jocs populars i tradicionals.

Comparteix aquest article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *


%d bloggers like this: